Facebook Hesabı Çalma ve Telefondan Başka Hesaba Erişme

Gokmen Senturk
Facebook Hackleme
İnternet güvenliğinin çok önemli olduğu günümüzde sevdiklerimizi korumak için her yolu deniyoruz. Dolandırıcılar ve tacizciler için en uygun platformlardan biri de Facebook. Kötü niyetli bu kişiler insanlarla iletişime geçebilmek için olduklarından farklı kişiliklere bürünerek Facebook’ta yer alabiliyorlar. Bu yazıda sevdiklerimizi Facebook’ta yer alan kötü kişilerden korumak için hangi yöntemleri kullanabileceğimizi açıklıyoruz.

İçindekiler

Facebook Nasıl Çalınır Telefondan?

Facebook neleri sevdiğimizi, nerede olduğumuzu, neler konuştuğumuzu, nasıl fotoğraflar çekindiğimizi ve hatta o gün neler yaptığımızı bile insanların kolayca görebileceği bir sosyal platform. Facebook gizlilik ayarları nedeniyle insanlar özel bilgilerini gizleyebilir ve istemedikleri kişilerin erişimine kapatabilirler. Facebook hesabi çalma bunun için gerekli olabilir.

Başkasının Facebook hesabına girmek

Facebook başka hesaba giriş yapmayı istemenin birden fazla nedeni olabilir. Örneğin,
  1. Çocuklarınızla ilgilenip kimlerle konuştuğunu öğrenmek ve onları korumak isteme
  2. Yaşlı akraba ve dostları internetteki dolandırıcılar ve kötü niyetli diğer insanlardan korumaya çalışma
  3. Çalışanlarınızın şirkete sadık olduğundan emin olmak isteme
  4. Aldatan eşinizi yakalamaya çalışma
Siz de yukarıda sıraladığımız nedenlerden dolayı başkasına ait bir Facebook hesabını hacklemek istiyor olabilirsiniz.

Facebook Hackleme Yöntemleri İçinde En İyi 5 Tanesi

Facebook sayfası hackleme yöntemlerini araştırmaya başlarsanız göreceksiniz ki bazı internet siteleri dolandırıcılarla dolu ya da bazıları hiç işe yaramayan yöntemler öneriyor. Bu nedenle Facebook hackleme yolları ararken onlarca farklı fikir arasında kaybolmak mümkün. İşte bu yazıda Facebook hacklemenin en kolay ve kesin 5 tane yöntemini sizler için araştırdık ve derledik.

1. Casus Yazılım Kullanarak Facebook Hesabı Hacklemek

Bir başkasının telefonunu takip etmek istediğinizde en etkili yöntem casus bir yazılım kullanmaktır. Casus bir. yazılım farkedilmeden ve kolayca bir başkasının telefonuna sızmanızı sağlar.

facebook hackleme yöntemlerini

Piyasadaki birçok casus yazılımın arasından bizim en etkili gördüğümüz casus yazılım ise mSpy. mSpy, kullanılması oldukça kolay ve işe yarar bir Facebook takip programı olduğundan mutlaka ilk tercihiniz olmalı.

mSpy sayesinde,

  1. Tüm mesajları görüntüleyebilir,
  2. Tüm grup konuşmalarını okuyabilir,
  3. Tüm mesajların zamanını görebilir,
  4. Herkesin profiline erişebilirsiniz.

Bu özellikler mSpy’ı en etkili Facebook hesabı hackleme yöntemi yapıyor. Kullanmaya başlamak için mSpy’ın internet sitesine girip üyelik oluşturmalı ve bir abonelik planı seçmelisiniz. Kurulum aşamalarını da takip ettikten sonra işiniz çok kolay!

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

2. Phishing Yöntemi ile Facebook Hacklemek

Phishing, günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Hem teknik bilgi gerektirmediğinden hem de oldukça kolay olduğundan dolayı fazlasıyla tercih ediliyor. Phishing nedir diye soracak olursanız, Facebook giriş sayfasının kopyasını yaratmak diye tanımlayabiliriz. Bu yaratılan kopyaya hedef kişi Facebook giriş bilgilerini yazdığında onun şifresini öğrenmiş oluyorsunuz.

Yaratılan Facebook giriş sayfası kopyaları genellikle faceabook.com, faceebook.com gibi kişinin hata yapıp yazacağı ama fark etmeyeceği isimlere sahip oluyor. Siz de böyle bir Facebook kopyası yaratıp hesabını çalmak istediğiniz kişiye yönlendirebilirsiniz. Linki attığınız kişi tıkladığında sadece Facebook giriş sayfası göreceğinden şüphelenmeyecek ve kullanıcı adı ile şifresini yazacaktır. Siz de daha sonra elde ettiğiniz bu şifre ile onun hesabına rahatlıkla girebilirsiniz.

3. “Şifremi Unuttum” Özelliğini Kullanarak Hacklemek

Bu yöntem bahsettiğimiz tüm yöntemler içerisinde en basiti olabilir. Facebook giriş sayfasında hepimiz Şifremi Unuttum düğmesini görmüşüzdür. Normalde bu düğme şifremizi unuttuğumuzda hesabımızın şifresini e-posta yardımı ile sıfırlamamıza yarar. E-posta hesabımıza bir link gelir ve o linke tıkladığımızda kendimize yeni bir şifre belirlememizi ister. İşte, bu yöntemle başkasının Facebook hesabına girebilirsiniz.

başkasının Facebook hesabına girebilirsiniz

Bunun için yapmanız gereken öncelikle Facebook giriş sayfasını açmak. Ardından Şifremi Unuttum kısmına tıklamalısınız. Hacklemek istediğiniz hesaba ait e-postayı girin ve sıfırlama linkinin gönderilmesini bekleyin. Bu yöntem için sızmak istediğiniz kişinin e-posta hesabının şifresine sahip olmalısınız. Hedef kişinin e-posta hesabını açın, şifresini sıfırlayın ve yeni bir şifre belirleyin. Bu sayede Facebook hesabını ele geçirmiş olacaksınız.

Ayrıca Okuyun Instagram Nasıl Hack Yapılır

4. Sosyal Mühendislik Yöntemini Kullanarak Facebook Hacklemek

Sosyal mühendislik de Facebook hesabı hackleme işi ile uğraşanların oldukça fazla başvurduğu bir yöntem. Bu yöntem için yazılım bilgisi de gerekmediğinden işleri iyice kolaylaştırıyor. Basit olarak tanıtmamız gerekirse, sosyal mühendislik ele geçirmek istediğiniz hesabın sahibine dair bilgiler toplamanız anlamına geliyor. Lakabı, doğduğu yer, evcil hayvanının adı, en sevdiği meyve, en yakın arkadaşının adı gibi bilgiler o kişinin hesabına girmeye çalışırken Facebook tarafından sorulan güvenlik sorularını aşmanıza yarayabilir.

Facebook bir hesaba şifremi unuttum diyerek girmeye çalışıldığında bazı güvenlik soruları sorar. Karşınızdaki kişinin bilgilerini toplamak bu soruların cevaplarını size verecektir. Güvenlik soruları olmasa bile kişinin günlük hayatındaki bilgilerini incelemek size onun Facebook şifresini bile verebilir.

5. Keylogger Kullanarak Facebook Hesabı Hackleme

Keyloggerlar bir klavyedeki yazılan tüm kelimeleri kaydeden casus yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde hedef cihazın klavyesinde yazdığı her şeyi öğrenebilirsiniz. Kiminle konuştuğu, neler dediği, ne alışkanlıkları olduğu gibi. Peki bir keylogger kullanmak Facebook hesabı hacklerken ne işimize yarayacak? Elbette şifreyi öğrenmek konusunda.

facebook kırıcılardır

Hedef kişinin cihazına bir keylogger kurduktan sonra Facebook şifresini yazmasını bekleyin. Telefonunu takip etmek. istediğiniz kişi Facebook’a girerek şifresini yazdıktan sonra siz de bu şifreye sahip olacak ve onun Facebook hesabını dilediğiniz gibi takip edebileceksiniz. Bu sayede siz de kendi cihazınızdan onun Facebook hesabına girebilir, mesajlarını okuyabilir ve neler yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Keyloggerlar bu açıdan oldukça işlevsel Facebook kırıcılardır. Bir keylogger kurmak son derece basit olduğundan, fiziksel erişiminiz olan herhangi bir cihaza keylogger yazılımı yükleyerek Facebook hesabını casus bir biçimde takibe alabilirsiniz.

6. Şifrelerini Tahmin Ederek Hesap Hackleme

“Qwerty” veya “password” gibi birkaç basit ortak parola girdiğinizde, birinin hesabına girme şansınız yüksektir. Dahası, birçok kişi şifreleri için kişisel olarak tanımlayıcı bilgiler kullanır. Bir kişinin adı, soyadı ve doğum tarihi gibi bazı temel bilgileri biliyorsanız, Facebook’unu hacklemek çok daha kolay olacaktır.
Bazı durumlarda, şifreyi tahmin edemediğinizde, elinizde bulunan ipuçlarına dayanarak farklı şifre kombinasyonlarını test eden bir bot kullanmanız gerekebilir. Bu botlar kısa sürede binlerce şifre kombinasyonunu çalıştırabilir. İster tahmin etmeye çalışın, ister bot kullanın, iyi bir şifrenin küçük/büyük harf, rakam ve özel karakterleri bir araya getirdiğini unutmamalısınız.

Sonuç Olarak

Sonuç olarak gördük ki Facebook günümüzde neredeyse herkes tarafından kullanılan bir sosyal platform ve içerisinde hayatımıza dair birçok bilgi barındırıyor. Bir başkasının Facebook hesabına girerek bu bilgilere erişebiliriz. Facebook nasıl çalınır sorusunun da birçok yanıtı var fakat en etkilisi kesinlikle mSpy kullanmak. mSpy sayesinde kolaylıkla başka Facebook hesaplarına erişebileceksiniz.

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

Ebeveyn kontrol uzmanı. Uzun yıllar yurtdışında ebeveyn kontrol uygulamaları üzerine çalışmış ve telefon takip uygulamalarının Türkiye’de yerelleştirilmesine yardımcı olmuştur. Uzman yazar olarak çeşitli yayınlarda engin tecrübelerini paylaşmaktadır.

2 Comments

  • Karımın hesabını bir çok kez hacklemeye çalıştım ama beceremedim. Ayrıca Youtubeda saatlerce nasıl yapacağıma dair videolar bile izledim. Ama siz harka iş çıkaryorsunuz. Bu makale, kesinlikle Facebook hackleme konusundaki en iyi incelemelerden biri. Artık eşim için endişelenmem için bir neden olmadığını biliyorum. Hahaha!

    • Merhabalar. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Size içi 7/24 canlı desten hizmeti sunuyoruz, dilediğiniz zaman iletişime geçiniz=)

Yanıt bırak:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Üste Dön

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın