Snapchat hesap çalma : Başka birinin Snapchat hesabına nasıl girilir?

Gokmen Senturk

Introduction: Günümüzün en çok kullanılan anlık chat platformlarından biri olan Snapchat kullanıcıları, başka birinin hesabına girmek istediklerinde nasıl bir yol izleyeceklerinden emin olmayabilirler. Bu yazıda Snapchat hesabı çalma yöntemlerini açıklayacağız. Gün geçtikçe kötü niyetli kişilerin arttığı sosyal media platformları nedeniyle sevdiklerinin güvenliğinden endişe edenler için Snapchat çalma kurtarıcı bir yöntem olabilir. İşe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ve kendinize etkili ve güvenilir bir yöntem arıyorsanız, bu konuyla ilgili merak ettiğiniz her şey bu yazıda.

İçindekiler

Snapchat hesap çalma zor mudur?

Genellikle güvenlik konusunda titiz davranan pekçok sosyal media platformu gibi Snapchat de uyguladığı bazı güvenlik adımları nedeniyle bir başkasının hesabının çalınmasını engellemektedir. Böylelikle kullanıcılarının hesabını güvenlik altında tutmak için bazı tedbirler uygulamaktadır. Bu nedenle Snapchat hesabı nasıl çalınır diye merak ediyorsanız öncelikle şu noktaları bilmeniz gerekiyor:

  • Snapchat’in şifreleme sistemi karmaşık ve zordur. Buradaki amaç şifrenin kırılmasını zorlaştırarak hesabın çalınmasını önlemektir. Kullanıcıların şifreleri harflerden, rakamlardan ve özel karakterlerden oluşur, uzun ve karmaşıktır. Bu kıstasları karşılamayan şifreler kabul edilmiyor. Böyle bir şifreyi kırmak sanıldığı kadar kolay değildir.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanılıyor. Bu sistemi aktif eden bir kullanıcıya, hesabına her giriş yapıldığında bildirim gönderiliyor. Dolayısıyla bir başkası snap hesap çalma girişiminde bulunduğunda hesap sahibinin haberi oluyor. Bu bildirimi alan kişi anında hesabına bir başkasının erişmeye çalıştığını öğreniyor. 2FA da denen bu sistem işleri daha da zorlaştırıyor.
  • Mesajların 10 saniye içerisinde kaybolma özelliği var. Yani bir mesaj açıldıktan sonra 10 saniye içinde kendiliğinden silindiği için görülecek mesaj da kalmıyor. Bu sayede kullanıcılar mesajları tek tek silmek zorunda kalmıyor.
  • Hesabın gizlilik ayarları çok fazla. Örneğin hikayeleri kimin görebileceği, Snap ve konum bilgileri gibi işlevlerin gizlilik ayarlarını kullanıcı dilediği gibi belirleyebiliyor ve değiştirebiliyor. Bu sayede kullanıcılar kendi hesaplarının gizliliğini control edebiliyor.

Ayrıca Okuyun Başka Telefona Gelen Mesajı Görme Mümkün Müdür?

En güvenilir yöntem hangisidir?

Snapchat hesabı çalınır mı diye merak edenler için yukarıda sözünü ettiğimiz noktalara kesin çözüm sunan en iyi yöntem mSpy casus takip uygulaması kullanmaktır. mSpy bu konuda uzun yıllara dayanan deneyimi ile takip etmek hesaba sorunsuz erişmenizi sağlar. Bunu yaparken karşı tarafın güvenlik ayarlarına dokunmaz, oturumlarını kapatmaz. Üstelik karşı tarafın bundan haberi de olmaz.

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

Yüklendiği telefonda arka planda gizli olarak çalışan bu uygulama, snap hesabı çalma konusunda en etkili yöntemdir. Yalnızca silinen mesajlar, fotoğraflar ve Snapchat hesabındaki diğer bilgilere erişmenize değil aynı zamanda hedef telefondaki diğer tüm aktivitelere de erişmenizi sağlar.

Takip edilmeden sosyal media platformu kullanmak isteyenler için en çok tercih edilen uygulamalardan biri Snapchat’tir. Oysa 10 saniyede silinen mesajlar aslında tamamen silinmez ve mSpy takip uygulaması sayesinde bunlara yeniden erişim sağlanabilir.

Snapchat çalmak için başka yöntemler nelerdir?

Snap çalma konusunda başka yöntemler de vardır. mSpy dışında kullanabileceğiniz yöntemleri taker taker denedik. Fakat bu yöntemlerin kesin çözüm sunmadığını, gizli modda kullanılamadığını ve çoğunlukla işe yaramadığını tespit ettik. Bu yöntemler şunlardır:

  • Bir başkasının Snapchat hesabına SMS ya da E-posta ile giriş yapmak: Bunun için o kişinin telefonuna ve E-posta adresine erişiminiz gerekmektedir. Böylece şifresini sıfırlayabilir ve yeni şifre oluşturarak hesabı ele geçirebilirsiniz. Snapchat giriş ekranından “Parolamı unuttum” seçeneğine tıklayarak SMS ya da E-posta ile şifre sıfırlama yapmalısınız. E-posta adresine gönderilen linke tıklayarak ve SMS ile gönderilen kodu girerek şifreyi sıfırlayabilir ve hesaba erişebilirsiniz. Ancak telefona fiziksel erişimin olmadığı durumlarda bu çözüm işe yaramayacaktır.
  • Keylogger kullanmak: Snapchat hesap çalma için pek bilinmeyen bir diğer yöntem de budur. Keyloggerlar bir klavyedeki yazılan tüm kelimeleri kaydeden casus yazılımlardır. Bu yazılımlar sayesinde hedef cihazın klavyesinde yazdığı her şeyi öğrenebilirsiniz. Hedef telefona kuracağınız bir keylogger sayesinde onun hesabının şifresini de öğrenebilirsiniz. Fakat bunun için de hem karşı telefona fiziksel erişiminizin olması gerekir, hem de piyasadaki keylogger programlarının çoğu sizin bilgilerinizi de çalma riskini içerir.
  • Phishing kullanmak: bu yöntemin adına Oltalalamak da deniyor. Günümüzde en çok kullanılan yöntem olarak, karşı tarafın şifresini çözmekte çok yaygın. Tek yapmanız gereken Snapchat’ten geliyormuş izlenimi yaratan bie e-posta oluşturarak hedef hesabın bilgilerinin güncellenmesini istemeniz. Eğer hesap sahibi göndermiş olduğunuz e-postadaki linke tıklarsa, phishing sayesinde girmiş olduğu tüm şifreler ve bilgiler görünecektir.

Snapchat hesap çalma ücretsiz yöntemlerinin güvenilirliği, daha önce de sözünü ettiğimiz gibi kesin değildir.

Sosyal medya hesabı çalmak nedir?

Snap hesap çalma, o kişiden izinsiz olarak hesabına erişim sağlamak ve tüm hesap aktivitelerini takip etmek demektir. Fakat bu yazıda sözünü ettiğimiz erişim, kötü niyetle hesabı çalmak değildir. İnternet zorbalığının arttığı ve dolandırıcıların çoğaldığı günümüzde sevdiklerimizi bu tür kötülüklerden korumak adına onların kimlerle görüştüğünü ve neler paylaştıklarını takip etmekten söz ediyoruz.

Korunmaya muhtaç sevdiklerimizi sosyal medya yoluyla takip atmek ve güvenliklerini sağlamak isteyebiliriz. Ayrıca iş verenler, çalışanlarının iş sırasında internette ne yaptığını bilmek isteyebilirler. Bu konuda kesin bir çözüm arayabilir ve karşı tarafın haberi olmadan hesaplarını takip etmek isteyebilirler. İşte bu amaçla Snapchat hesap nasıl çalınır diye merak edenler için bu rehberi hazırladık.

Ayrıca Okuyun 2024’te Gmail Hacking’de Nasıl Ustalaşılır?

Sonuç

Sosyal medya hesabı çalma konusunda denenmiş ve uygulanmış tüm yöntemler içerisinde en etkili güvenilir olanı mSpy’dır. Bunun yanı sıra diğer yöntemleri de size tanıtmaya çalıştık. Fakat mSpy ile yalnızca Snapchat hesabı çalma ile kalmayıp aynı zamanda hedef telefondaki her aktiviteyi takip edebilirsiniz. Bu makale, bir Snapchat hesabını güvenli ve doğru bir şekilde takip etmeniz için ipuçları ve bilgiler vermektedir. mSpy ile bunu zahmetsizce yapabilir, sevdiklerinizin çevrimiçi güvenliğini sağlayabilirsiniz.

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

Ebeveyn kontrol uzmanı. Uzun yıllar yurtdışında ebeveyn kontrol uygulamaları üzerine çalışmış ve telefon takip uygulamalarının Türkiye’de yerelleştirilmesine yardımcı olmuştur. Uzman yazar olarak çeşitli yayınlarda engin tecrübelerini paylaşmaktadır.

Yanıt bırak:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Üste Dön

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın