Başkasının Telefonu İzleme İçin Kullanabileceğiniz En Etkili Yöntemler

Gokmen Senturk

Hayatınızda başkasının telefonunu izleme istemeniz için çeşitli nedenleriniz olsa da nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. İnternette karşınıza çıkan sayısız uygulama ve reklam kafanızı karıştırıyor olabilir. Hangi uygulama satıcılarının dolandırıcı ve kötü niyetli olduğunu anlayamamaktan korkuyorum olabilirsiniz. Bu durumda olanlar için telefon takibine dair dikkat etmeniz gereken her şeyi yazımızda topladık. Gelin, beraber inceleyelim.

İçindekiler

Kimin Telefonunu İzlemek İstiyor Olabilirsiniz?

Başkasının telefonunu izleme isteği birçok durumda ortaya çıkabilir. Eşinizi, akrabalarınızı, çocuğunuzu ya da şirketinizdeki çalışanlarınızı izlemek için daha şimdiden aklınızdan birçok neden geçiyor olabilir. Peki, bu nedenler tam olarak hangileri olabilir?

  1. Çocuğunuzun okulda sınıf arkadaşları veya üst sınıflardaki zorbaların kurbanı olduğunu düşünüyor ve onu korumak istiyor olabilirsiniz.
  2. Çocuğunuzun kötü bir arkadaş ortamı olup tehlikeli yerlere gittiğinden ve derslerini takip etmediğinden şüphelenmiş olabilirsiniz.
  3. Partnerinizin size aldattığından şüphelendiğiniz için bunu kanıtlamak için ipuçları arıyor olabilirsiniz.
  4. Yaşlı bir akrabanız internet üzerindeki dolandırıcılar tarafından kandırılmaya yatkın olduğu için onu korumak istiyor olabilirsiniz.
  5. Çalışanlarınıza sağladığınız şirket cihazlarının doğru bir şekilde, yalnızca iş için kullanıldığından emin olmak istiyor olabilirsiniz.
  6. Bir çalışanınızın önemli bir hususta size yalan söyleyip şirket bilgilerini sattığını düşünüyor olabilirsiniz.

Bunların hepsi ya da daha sayamadığımız birçoğu sizin için geçerli bir sebep olabilir. Nedeni ne olursa olsun, başka bir telefonu izlemek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var.

Unutmayın ki çocuğunuzu, eşinizi, akrabanızı ya da çalışanlarınızı izliyor olacaksınız. Onların ya da sizin gizliliğinizi ihlal etmeyen, güvenli bir yöntem kullanmak ilk önceliğiniz olmalı. Yanlış bir başka telefonu izleme yöntemi kullanarak onları korumaya çalışırken tam zıttını yapıp onlara zarar vermek istemezsiniz. Gelin, beraber ne tür yöntemlerle telefon izleme işlemini kolayca gerçekleştirebileceğinizi inceleyelim.

Ayrıca Okuyun Başka Birinin Telefonunu Hacklemek İçin Ne Yapmalısınız?

En İyi Başkasının Telefonunu Takip Etme Yöntemleri Hangileridir?

Sadece Google üzerinde arama yaptığınızda bile siz de göreceksiniz ki internette telefon takip etmenizi sağlayacağını iddia eden onlarca uygulama ve yöntem var. Bunların hepsinin işinize yarayacak özelliklere sahip ya da güvenilir olması maalesef ki imkânsız. Biz ise sizler için diğer kullanıcıların en çok önerdiği 5 telefon takip yöntemini denedik ve yorumlarımızı derledik.

1. mSpy Takip Uygulaması

Diğer takip uygulamalarının aksine mSpy kullanıcılarına yalnızca bir değil, iki adet takip türü sunuyor. Bu takip türlerinin ilkinin her an konum bilgisini güncelleme özelliği sayesinde takip ettiğiniz cihazın o an nerede olduğunu detaylı bir harita üzerinden izleyebilirsiniz.

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

Her dakika telefonunuza bakıp onu takip edemeyeceğiniz için konum geçmişini görebilme özelliği ile o gün nerelere gidildiğini rahatça öğrenebileceksiniz. Örneğin çocuğunuz bugün dershanesine ek ders var diyerek çok erkenden gitmeye karar verdi diyelim. Telefonunuzdan çocuğunuzun o saatte gerçekten dershanesine gidip gitmediğini, gitmediyse de nerede olduğunu görebileceksiniz.

Diğer takip özelliği olan geofencing ise sizlere harita üzerinde alanlar yaratmanıza ve bu alanlar üzerinden bildirim almanıza olanak sağlıyor. Örneğin, çocuğunuzun okulunu seçip haritada bir alan yarattınız diyelim. Eğer takip ettiğiniz cihaz bu alandan çıkarsa alarm sizi bilgilendiriyor olacak. Bunun tam zıttı da bu özellik için geçerli. Çocuğunuzun girmek istemediği alanı belirledikten sonra cihaz o alana girdiğinde de haberdar olabilirsiniz.

2. Detectico Kullanarak Takip

detectico

Karşı tarafın telefonunu izleyebilmek için kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden bir tanesi de Detectico kullanmaktır. Kullanıcılar arasında en çok öne çarpan özelliklerinden biri fiziksel erişime ihtiyaç olmaması olan Detectico, dünyanın her tarafından rahatça kullanılabiliyor.

Her an güncel olarak konum takibi yapabilmenin yanı sıra tamamen gizliliğiniz korunduğundan da emin olabilirsiniz. Detectico karşı tarafın sadece telefon numarasını kullanarak onların telefonuna bir şey indirmenize gerek duymadan çalışır. Yeni bir servis olan bu güvenilir uygulamayı kullanmanızı kesinlikle öneririz.

3. Android için ‘’Cihazımı Bul’’ Uygulaması

Android telefonlardaki ‘’Cihazımı Bul’’ özelliği ile de başkasının telefonunu izlemek mümkün fakat bu yöntem için takip etmek istediğiniz telefona erişiminiz olması gerektiğini unutmayın. Hedef telefona uygulamayı indirdikten sonra Cihazımı Bul uygulamasına kendi Google hesabınız ile giriş yapmalısınız. Ardından bu Google hesabını kullanarak telefon takibi yapabilirsiniz.

4. iPhone’u Bul Özelliği ile Telefon Takibi

Android’in ‘’Cihazımı Bul’’ özelliğine oldukça benzeyen ‘’iPhone’u Bul’’ uygulamasıyla da telefondan telefonu izleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken telefonunuzun ‘’Cihazımı Bul’’ kısmından diğer insanlar simgesine tıklamak ve istediğiniz kişilere takip isteği göndermek. Karşınızdaki cihaz bu takip isteğini kabul ettikten sonra siz onun nerede olduğunu, o da sizin nerede olduğunuzu görebilir. Bu yöntem için de gizli kalabilmek için karşınızdaki kişinin telefonuna erişiminiz olması gerekiyor.

5. Google Timeline Kullanarak Konum Takibi

Bu özellik için takip edeceğiniz cihazı kendi Google hesabınıza eklemeniz ya da onların hesabına erişiminizin olması gerekiyor. Hedef telefonun Google Haritalar uygulamasından profil fotoğrafına basarak menüye ulaşın ve ‘’Zaman Geçmişiniz’’ özelliğini aktifleştirin. Bu sayede Google hesabı değiştirerek konum geçmişi kontrolü yapabilirsiniz.

Ayrıca Okuyun Kolayca karşı tarafın telefonuna girmek için bilmeniz gerekenler

Sonuç Olarak

Sonuç olarak karşı tarafın telefonunu izlemek için Detectico ya da mSpy gibi etkili ve güvenilir uygulamalar kullanmanız size bolca yarar sağlayacaktır. İster size aldatan eşinize karşı kanıtlar bulmaya çalışıyor olun ister çocuğunuzun güvenliğini sağlamaya çalışın, iyi çalışan bir telefon takibi uygulaması kullanmalısınız. Takip için yöntem seçerken gizliliğinize ve güvenliğinize önem vermeyi unutmamalısınız.

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın

Ebeveyn kontrol uzmanı. Uzun yıllar yurtdışında ebeveyn kontrol uygulamaları üzerine çalışmış ve telefon takip uygulamalarının Türkiye’de yerelleştirilmesine yardımcı olmuştur. Uzman yazar olarak çeşitli yayınlarda engin tecrübelerini paylaşmaktadır.

Yanıt bırak:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Üste Dön

mspy-banner-image
Daha iyi bir takip çözümü yok!
Bugün huzurun tadını çıkarın